Túrótorta piskótával

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • piskótakarika
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja

piskóta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • egy csomag sütőpor

Elkészítés

Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a sütőporos liszttel. A felvert tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük. 175 fokos sütőben megsütjük. Krém: Egy nagyobb tálba tesszük a tehéntúrót, majd villával szétnyomkodjuk, hogy ne maradjon sehol nagyobb darab. Majd belekeverjük a puha vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat. A három lapba vágott piskótát megtöltjük. Az oldalát is túróval a tetejét csokival vonjuk be. Én mogyorókrémes csokit szoktam rárakni.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.